Monday, 31 December 2012

expected reason...
kenapa gadis itu menolak sang pemilik hati
reason yg pertama..
itulah penyebab kenapa aku memilihnya..
sebabnya aku tak perlukan org yg berprofil tinggi
menjanjikan itu & ini
cukuplah seseorang yang low profile sepertinya
kerana itu lebih selesa bagiku

sebab yg kedua..
bagiku..dia..bukan tidak memahami..
tapi..sukar utk meluahkan perasaannya..
barangkali kerana profilnya sbg ex-student boy school & adik-beradik lelaki menjadikannya begitu
diamnya..demi menjaga hati..
tapi sayangnya..
diamnya juga seringkali mengguris hati

sebab yg ketiga..
saat aku memilihnya..
aku benar2 yakin..
walaupun seringkali dia meninggalkan aku terkontang-kanting
walaupun seringkali dia melepaskan aku pd yg lain
tapi..entah mengapa..
yg dlm ni memberikan keyakinan..
yg dia akan menjadi imamku..
biarpun bukan dari sekolah pondok atau mana2 sekolah aliran agama
namun aku tetap yakin yg dia mampu utk memikul tanggungjawab itu
cuma..masa & waktunya belum tiba...

tangisan ini..
aku tidak pasti utk apa..
kecewa atau pasrah
utk insan bernama Asri Azhari
saat ini aku benar2 lemah
saat ini aku benar2 tewas
utk memahami, utk mempertahankan hubungan yg entah bila akan halal ini
hailah Aida...
jodoh itu rahsia Allah

ya Tuhanku...
kumohon..Kau tuntunlah hatiku..
janganlah Kau bolak-balikkan hatiku...
andai benar jodoh kami ya Allah..
maka kupohon padaMu..
Kau murahkanlah rezeki kami
Kau bukakanlah hatinya ya Allah
Kau detikkanlah perasaannya untukku
Kau permudahkan urusan kami..
dlm melengkapkan separuh agamaMu ini..
kerana aku benar2 tidak mampu..
utk terus2an begini...




Tuesday, 25 December 2012


Ms. Word --> LaTex --> DVI -->PDF

DVI x tunjuk la pulok....
huhuhu...

kenape ade gambaw Dr. Nazri ?
sebab snip masa background aimed kat Dr. Nazri.
hahaha

p/s: jom solat dulu!

Thursday, 22 November 2012


kalau dah tak boleh cakap la tak boleh
tak payah la mula2 cakap boleh pastu kata tak boleh pulak
beria je aku perabih RM80 k beli baju baru
pahtu asyik try2 plak match ke tak baju tu mcm org b*d*h
kunun eksaited sbb dah silent mode 2 minggu la kan
aishhhh..!!!!
sedih sedih SEDIH
ingat aku free sgt ke nak entertain ko hah?
ngan nak wat replacement class lg..
mana nak buat nota lg..
tanda assignment lg..
semalam lak dpt task baru soh buat soalan test/final.
dah la duedate Sabtu ni
ape dia ingat dia sorang je ke dlm dunia ni yg bz?
apa dia ingat dia sorang je ke yg keje?
nak ruang sangat kan..?
dah 2 minggu aku bagi..
tak cukup lagi??
nak datang sini..nak bazirkan duit ke sini???
bukan aku yg mintak dia datang
tapi bila dia kata nak datang..
of cos la aku excited kan..
tapi bila dok men tarik2 tali plak ngan aku...
kejap jumaat kejap sabtu
aku rase mcm hape je
padahal aku dah save time utk dia...
dah gigih2 ni buat keje sbb nk spend time dgn dia...
dlm keadaan badan yg tak berapa nak sihat..
ngan batuk lg..
ngan usus rasa nak tercabut lg
rasa nak memitamkan diri je la ni sebab tak larat..
if & only if he knows how much i sacrifice for him..

ada mesej2 tadi..
entah kenapa aku g reply plak
sudahnya jadi gaduh
dia rasa stress kan..
jadi Asri..
awak buatlah apa yg awak nak..
saya..belum cukup layak utk awak..
mungkin..dah cukup kot..
utk masing2 menyalak dan terus menyalak
kalau dah memang BUKAN empunya tulang rusuknya..
nak match macam mana pun tak kan boleh
kalau terus2an mencuba jugak..
nanti patahlah tulang rusuk tu kan...
even sekarang pun aku dah rasa mcm tulang aku patah

Sunday, 18 November 2012

jam 4:10 pagi..
mata masih belum lelap
nafas terasa sesak
menahan sendu di hati
sehingga mengorbankan airmata
entah di mana kurangnya diri
dalam memberi kasih pada sang jejaka
sehingga kasih yg diberi dianggap bebanan
walhal diri sedang mencuba sekeras2nya memberi kebahagiaan..

alasan demi alasan
yg kadangkala terasa memualkan
apakah perlu memilih
antara meneruskan atau menoktahkan hubungan
apapun pilihanku
yg pastinya, si dia tetap positif..
telahannya
"dah tak de jodoh"
barangkali dia tidak menggunakan hati dlm berkasih
sehingga menjadi terlalu positif *sigh*

sudahlah Aida..
lepaskanlah..walau hatimu terluka..
lepaskanlah..dan doalah yg baik2 sahaja untuknya..
lepaskanlah..dan sudah2lah membuatnya derita..
andai dlm hatimu masih ada sayang yg tersisa...
lepaskanlah dia...andai itu bisa membuatnya bahagia..


Saturday, 17 November 2012


kenape nak kene like....
alahai hati..
janganlah macam nie...
nanges kang
(bukan dah nanges dah ke?)

Friday, 16 November 2012



benar..
hati berdebar-debar..dup dap dup dap..
bila melihat si dia "commented on ... "
walaupun profil facebook disetkan invisible
tapi notification tetap ada bukan..?

sudah 5 hari..
hilang tanpa khabar
menyepi begitu sahaja..
akal mengingatkan bahawa inilah noktah sebuah perhubungan
hati juga turut mengiyakan kenakalan sang akal membuat telahan
sangka hati sudah boleh menerima & pasrah
tapi..kenapa ya..yg dalam ni terasa rindu
doa dipanjatkan..
supaya dialihkan kesibukkanku pada yg lebih berhak...
mungkin inilah yg terbaik..utk kedua-dua belah pihak.

"saya tak bahagia"
"saya perlukan ruang"
barangkali lebih baik berikan dia sebanyak mana ruang yg diperlukan
sebab diri juga sudah letih memberi dan terus memberi
tanpa memikirkan kebahagiaan sendiri
apakah aku salah dlm mentafsir hatinya
acapkali tingkahku membuatnya sesak & berpaling
tak apalah jika hati sakit..
tak apalah jika hati rindu..
tak apalah jika hati sengsara..
asalkan dia bahagia, bukan..?
airmata seringkali mengiringi hati
apakah si dia mengerti
tentang apa yg terbuku di hati
entah mengapa..silent mode nya begitu membebankan nurani

ya Tuhan..sungguh..
apa yg kurasa ini hanyalah fitrah..
fitrah..manakan boleh dibanding dgn ibadah
yg harusku laksanakan dlm meraih syurgaMu
apakah aku terlalu kejam pada diriku jika ku pinta dibekukan hatiku utknya..??



p/s: Qalbu Itu Kan Hati Yang Berbolak-Balik

Thursday, 15 November 2012

Diet Pemakanan Rasulullah :
Jangan makan SUSU bersama DAGING
Jangan makan DAGING bersama IKAN
Jangan makan IKAN bersama SUSU
Jangan makan AYAM bersama SUSU
Jangan makan IKAN bersama TELUR
Jangan makan IKAN bersama DAUN SALAD
Jangan makan SUSU bersama CUKA
Jangan makan BUAH bersama SUSU

more info: Diet Mengikut Sunnah Rasulullah S.A.W

p/s: lately kesihatan tak berapa ok.. selalu mengah-mengah..jadi perlu menjaga diri..barulah boleh menjadi ibu yg cergas & cerdas..!!

Wednesday, 14 November 2012






p/s: i  you

Saturday, 10 November 2012



alhamdulillah..
syukur ya Allah..
atas nikmat yg diberikan..
konvo kali ni perasaannya seolah-olah suatu relief
betullah kata kak Zana,
konvo degree tu satu kebebasan
"ouw, you are a degree holder like others"
tapi..konvo masters tu...satu pencapaian
ye..suatu pencapaian..
setelah bertungkus-lumus..berhempas-pulas..
hurm..words that i said to sist Hamreeza,
"tak sangka kita dah konvo ye"
perasaan...mcm tak percaya...
register masters umur 23, tapi habis umur 26
bangga tak ko wat masters 3 tahun??
within 3 years period..
aku bukan dapat lesen masters je..tp dapat lesen scuba, lesen kete + motor sekali..
ko mampu..??
hahahahaa

permulaan aku menyambung masters dlm jurusan yg sama
bukan kerana diri tidak punya cita2
bukan kerana tidak mendapat kerja
dan bukan juga kerana saja suka2
tapi..
atas dasar memenuhi harapan keluarga
juga mengubati hati yg sedang berduka
serta menjalani proses mematangkan usia

perjalanan yg penuh dgn ranjau berduri
dihiasi gelak tawa rakan seangkatan
bersama titisan manik kristal yg menghiasi pipi gebus
doa dipanjatkan bersama rasa syukur yg tidak terhingga
di permulaan, pertengahan, juga pengakhiran perjalanan meraih ijazah yg kedua ini

rasa syukur dimaknakan...bersama lafaz hamdalah
atas kurniaanMu juga rahmatMu yg tidak terhingga buatku

Sunday, 21 October 2012



"saya rasa saya tak de ruang utk diri saya"
"saya asyik larikan diri dari awak je"

speechless..
mungkin aku terlalu mengongkong..
atau barangkali terlalu takut kehilangan..
atas kisah cinta yg telah jatuh berkecai digilis keretapi
aku benar2 takut utk kecewa buat kesekian kalinya
walhal aku lupa bahawa cinta itu milik Allah
hanya Dia yg berhak utk menentukan kami ini benar2 berjodoh atau sebaliknya

"awak, kawen jemput saya TAW"
"tu la, lepas ni, dah xde dah ngade2 camni..jumpe je terus ajak kawen"

apa yg aku rasa? terasa macam ade gerudi kt dalam hati aku
negatifnya..aku berfikir..
oh selame ni dia beri syarat bukan2 soh aku tunggu sampai 4tahun sebab nak cari yg lain?
oh shiiittttttttttttttttttttttt..!!
positifnya..aku berfikir..
ye..barangkali dia taknak rasa apa itu kecewa..apa itu sakit hati..bila cinta yg disemai tak kesampaian..

sayangku Asri..
jadi, sekarang awak dah taw kan kenapa sy suke ajak awak kawen?
sebabnye..sy tak nak kecewa..tak nak lame2 menyemai cinta & akhirnya kecewa..
sebabnya...
saya benar2 tidak betah utk menghadapi kekecewaan..

hurm..
entah kali ini berapa lama utk aku sembuh
entah kali ini berapa lama utk aku buka hati aku utk org lain entah
aku..benar2 lemah...
walhal akulah yg menoktahkan perhubungan ini
bukan bertindak melulu..
tapi...mungkin lebih baik melepaskan..
dari membiarkan dia tidak bahagia dgn aku..
mungkin adanya aku utk dia HANYA utk mengajar dia apa itu cinta, apa itu kecewa
supaya da akan lebih menghargai hubungan yg akan datang...

tak apalah Aida..
kalau tak ada jodoh di sini, Allah akan beri kita jodoh di sana kan..
cuma..nak ke sana tu, kena work harder lah..
sebab takde jalan pintas nak dapatkan pahala taat pd suami kan..
huhu

Saturday, 22 September 2012

sudah 4 hari...
tapi baru dua pesanan yg dikirim oleh sang pencuri hati *sigh*
hati melonjak ingin membalas pesanan
tapi..
bimbang hati akan kecewa lagi
risau juga hati akan terguris lagi
andai pesanan itu dibalas
apakah si dia akan lebih menghargai?
atau makin dibiarkan aku terkontang-kanting?
apalah gunanya melontarkan kata maaf andai hati tidak ingin berubah
kelak nanti hati ini akan terus dikecewakan
apalah gunanya perhubungan tanpa persefahaman
kelak nanti kecurangan yg menggantikan
apalah gunanya kemaafan diberikan
andai ia tidak bisa mengembalikan hati yg telah patah

buat sang pencuri hati,
sungguh, aku benar2 merinduimu
tapi, aku tidak bisa menahan sakit & kecewa
andai ini satu ketentuan
maka, kupohon padaMu ya Rabb
jauhkanlah kami dari persengketaan







Wednesday, 19 September 2012

umpama retak menanti belah
entah bagaimana harus diterjemahkan
perasaan yg bersarang di hati
sayang itu masih ada
malah tidak pernah berkurang
entah di mana silapnya
semakin cuba untuk memahami
semakin menemui jalan buntu
entah di mana kurangnya
diri merasakan tidak dihargai
apakah keikhlasan itu tidak pernah turut serta
bersama ikatan yg dibina
sedang usia perhubungan semakin meningkat
semakin cuba untuk mengerti
semakin keserasian itu lari jauh
rindu. sayang. cinta. kasih.
terlalu banyak perasaan untuk diungkapkan
tapi apalah gunakan kalau hanya dari satu pihak
umpama bertepuk sebelah tangan
manakan berbunyi
apakah ini dugaan dan ujian
atau sememangnya tidak tertulis jodoh kami di atas sana


p/s: ya Tuhanku, aku hanya ingin menyempurnakan agamaMu...

Saturday, 8 September 2012


Uzair nama diberi
tak pasti kenape Uzair & bknnye Zulkhairi seperti nama arwah abangnya
perasaan..??
yg negatif pastilah menguasai yg positif
barangkali mungkin sebab diri belum punya apa2
kekasih hati?
barangkali juga tak bermaksud memperisterikan
cinta itu kadangkala memang kejam kan
buat sang mantan
tahniah di atas kelahiran permata hati, buah cinta kalian
sungguh, aku tidak mampu utk menafikan
dialah Cinta Ilahi yg pernah kau katakan

ya Tuhanku..

sesungguhnya aku beriman dg rukun imanMu..
maka Kau peliharalah hati ini

p/s:  jodoh itukan rahsia Allah ^_^





Thursday, 16 August 2012

salam pagi Khamis
hari ni nak balik kg
gerak lambat sket sbb malas nak berebut dgn org nk p keja
malam td stay kat Selayang.
Asri jemput.
actually baru je couple balik..(poyo je ayat)
lepas seminggu dlm mode "its complicated"
buka puasa dgn creampuff yg sedaaaaapppp
rasa macam nak menangis sbb dpt akan creampuff dari King's Confectionary
3 ketul = RM2.10
x faham knp ade sekupang tu
lepas tu g makan dekat the...Chicken Rice Shop....bukan sekadar nasi ayam..kok..kok kok kok kok kok
sebab ngidam nak makan kerabu mangga dari minggu lepas lagi
huhu..bajet arr kau minah!

lepas makan...Asri hantar balik Selayang..
masa nak balik tu....had a conversation ..
...heart-to-heart..dia tanya gini,
"kite kawen lambat lagi kan?"
aku angguk. tanda setuju sbb dah consider byk bende utk kawen lambat
then, aku cam ada dengar dia cakap gini
"awak x payah tunggu sy ye"
blank screen terus otak aku
aku terus kebelakangkan seat, pahtu buat2 tido
padahal nangis..dr nangis biasa2 sampaila dah bunyi2 hingus tu..
kuatkan semangat utk tanya kenapa dia keluarkan statement tu
...lama...tunggu jawapan dari dia
"Asri,kite ni ape?"
"sy-awak la"
"maksud sy, apa relationship kite ni?"
".....masih couple la, kan?"
"yela...utk main2 ke ape?"

"serius la..utk kawen"
"dahtu..knp ckp camtu..."
suara aku dah bergetar dah.
"..yela..sbb sy nk kawen lmbt lg..."
"hurm..awak nak sy tunggu berapa lama..."
"sampai sy stabil..?"
"huhu...stabil tu...berapa lama...."
"...4 tahun..??"
.........kali ni memang blank..
memang totally mental block
aku diam je
cuba mencari kekuatan
kalau tak menangis sengaje je la
sbbnye, dlm hati ni xtaw la nk explain camne..
kecewa ke? sedih ke?
perasaan bercampur-baur...
bila dia soh aku "jgn nanges" makin kuat aku nanges
sampai tersedu-sedan
sakit dada rasa nk terkeluar jantung
entah berapa lame aku nanges tah

and suddenly he says,
"nak g minum tak?"
"nakk.."
masa dah nak sampai rumah tu, g minum sekejap..
gelak..gurau2..padahal dlm hati Tuhan je yg tau betapa peritnya
control macho depan yg tersayang kot..
huhu

..aku..tak salahkan dia...
cuma salahkan diri sendiri sbb mengharap pd sesuatu yg belum tentu terjadi
ada jugak la terfikir kenape mesti aku fall for him
kenape mesti aku tolak yg lain utk dia yg x usaha mana pun utk dptkn aku
tapi..bile fikir 2 balik..
rasa ni..sayang ni..dtg dari Dia..
lepas 4 tahun aku menutup hati aku utk lelaki..
dlm keadaan aku hati-hati memberi hati..
dlm keadaan aku x sedar yg aku dah berikan hati aku utk dia..
sekurang-kurangnya masih ada ruang utk aku merasainya
mcm Ba'am ckp la,
"mungkin saat ni pasangan sebenar hg pun mengalami fasa yg sama.."
sedih tu memangla sedih..
sangat kot.huhu....
sbb mmg dah ckp kt diri sendiri kan..
dia ni lah yg last..yg akan jd khalifah aku...
yg akan pimpin tangan aku
susah & senang..
saat diri sedang membuat persiapan utk ke arah yg lebih baik..
saat diri sedang membuat persiapan utk menjadi seorang isteri..
saat diri sedang membuat persiapan utk menjadi seorang ibu yg penuh ilmu..
saat diri sedang membuat persiapan utk menjadi hambaNya yg taat..
astaghfirullahal'aziim..apakah aku ni cuba menyalahkan Dia??

ya Tuhanku, apakah ini dugaanMu ya Rabb...
ya Allah, ya Tuhanku.. sungguh.. aku tidak pandai utk menyusun doa..
namun kupohon ya Allah..
Kau permudahkanlah urusan kami dlm melengkapkan agamaMu ini..
Kau lindungilah kami dari berbuat yg tidak2..
Kau berikanlah kami kesabaran ya Allah.
Kau peliharalah hati2 kami dr terlalu asyik dgn fitrah ini ya Allah..
sesungguhnya Engkaulah yg berkuasa..
membolak-balikkan hati...

Tuesday, 7 August 2012

lately ramai na yg post pasal cerita Dejavu di Kinabalu ni kan??
dolu2..masa lepas SPM, aku cam ader tertengok 1 cerita ni..
masa tu kat 8tv..
masa tu area Selangor KL je yg dpt 8tv kot..
Astro pun xde lg channel utk 8tv
citer tu ala2 Dejavu di Kinabalu je
tajuk dia Goodbye True Love
citer ni kalau x silap aku dari Tanah Besar China..
citer cam bagi2 jantung jugak la..
tapi heronyer, Anson kalau x silap aku nama hero dia.
dia kematian isteri
lepas tu hidup dia macam x tentu arah...
buat kerja pun x semenggah
sampai la ada sorang awek's nerd ni dtg kerja kat tempat dia..
sebab selalu sangat kerja together-gether
so, finally they took the oath (fall in love la)
awek nerd tu selalu sakit
mungkin sebab baru buat transplan jantung
jadi mungkin tu proses nak matchkan jantung tersebut dgn tuan punye badan..
sampai la terbongkar 1 rahsia, awek tu dpt tahu yg jantung gantian tu sebenarnya ex-wife si Anson ni ha..
haruslah frust menonggeng kan..
and that awek pun bawa diri ke Canada..
seingat aku la, Anson & awek ni jumpa balik dekat Vancouver, kat area gunung salji mana tah
after several years..
and awek ni sebenarnya dah wat transplan jantung for da 2nd time utk replace jantung ex-wife Anson ni sbb 1) x sesuai dgn badan dia, 2) dia pun x sanggup hidup dgn jantung ex-wife Anson..
when they accidentally met, still, there's a vibration between 'em..
so, sebenarnya perasaan yg Anson dgn awek ni rase, bukan dtg dr jantung tu
sebenarnya mmg dah ditakdirkan la kot kan.

hurm..
ade same tak citer ni dgn Dejavu di Kinabalu...??

Friday, 27 July 2012

5 hari sudah berlalu..
telefon bimbit itu masih senyap
tanpa sebarang panggilan mahupun pesanan ringkas

5 hari sudah berlalu..
gtalk itu juga sunyi sepi
tanpa sebarang mesej peribadi

5 hari juga sudah berlalu..
mukabuku juga terbiar senyap sepi begitu
tanpa sebarang komen, mesej juga "poke"

5 hari "sudah" berlalu..
atau perlu diubah kepada
5 hari "baru" berlalu..??



p/s: serahkan hatimu pd Rabb, insyaAllah, Dia akan berikan kamu jodoh yg terbaik..

Wednesday, 18 July 2012


helaian demi helaian
hurm..
susah juga ya menanda kertas ni
bermacam-macam jawapan
alahai..pitam dibuatnya...
pulak tu sat2 tadi bertikam keyboard dgn Asri Azhari
lagi lah rasa nak bagi markah 0 je kat budak2 ni
tambah2 lagi, ada budak datang hantar lab report tak cam muka tukang tanda kertas ni ha
oh lain ek muka make-up dgn muka tak make-up..??
tak marah pun..
sebab dah biasa orang cakap muka real tak seindah mana pun kan
so, tak kisahlah
cuma kadang2 tu ada jugalah galau di hati..
hurm..

Wednesday, 11 July 2012

belum cukup straight lagi..
need to improve A LOT
hurm..

Wednesday, 4 July 2012


Tuesday, 3 July 2012


"Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku.."

Friday, 29 June 2012

JUMAAT
hari Nabi Adam A.S. diciptakan
hari Nabi Adam A.S.dimasukkan ke dalam syurga
juga hari Nabi Adam A.S.dikeluarkan dari syurga
dan juga hari berlakunya kiamat

JUMAAT
hari aku dapat tesis yg dah dijilid
hari di mana aku boleh dikira graduate
selepas melalui perjalanan master yg terasa begitu melelahkan
suka duka tawa riang dlm menongkah hidup bergelar student
dan mengisi yg dalam ini dgn perkataan "sabar"
alhamdulillah syukur ya Allah.. atas anugerah ini


JUMAAT
hari aku dapat satu berita
"awk, Farid Irfan dah meninggal pukul 7 lebih td"
entah.tak tahu nak reply apa pada dia..
cuba mencari perkataan yg sesuai
lama juga ambil masa menyusun bait2 kata
agar tidak sampai menyinggung
sebabnya...saat pertama berita tentang kesihatan si kecil itu dikhabarkan
hati seakan berbisik, "budak ni tak lama"
barangkali agak keterlaluan membuat telahan seperti itu
tapi dgn 4 kali operation usus dan jangkitan kuman pada darah
mungkin, lebih baik melepaskan..
dari membiarkannya terus2an ditujah jarum & wayar2 
hailah..si kecil itu tidak tahu bagaimana harus mengaduh..
perasan sekarang bercampur baur
tak pasti sama ada perlu happy atau sedih
happy sebab dah nak submit tesis, dah nak habis belajar
sedih sebab tak berkesempatan pun nak jumpa si kecil
dua kali dtg kL, tapi tak berkesempatan..
hurm..ralit barangkali

JUMAAT
hari Farid Irfan meninggalkan kami
meninggalkan dunia yg penuh kefasiqan..
demi meraih syurgaMu 
dan menjadi wasilah buat papa & mama
dalam menggapai syurgaMu
buat adinda Wanie & suami, serta keluarga Asri
belasungkawa di atas pemergian si kecil
insyaAllah, Allah akan gantikan Farid Irfan dgn yg lebih baik..
la tahzan..innallaha ma'ana


Thursday, 28 June 2012

the last part













p/s I Love You

Wednesday, 27 June 2012

hasil penculikan cine sepet tak basuh b*r*k tu
maka sementelah pula, kami gerak ke Selatan Tanahair kira2 jam 3:30 pm
Tuan Muda Asri Azhari Basry tu nak singgah flet ijaw
nak tukaw baju coklat dia yg buruk dah kene clorox tu kpd baju yg lebih proper sket
(xde la proper mane pun kot)
sepanjang tempoh diculik, aku diam la jugak memula tu kan..
pandang dia pun gune ekor mata je
sebab bengang kan
tapi bley la pulak cine sepet tu sengih je
huwaaaaa..Asri bodoh..!!! ॓_॔
huh..!!!nasib la tingkap tak bukak, kalau tak hilang keayuan aku cakap Asri bodoh
(eh aku ckp 'bodoh' pun cute taw sbb aku pelat 'd')
dia boleh gelak terkekeh2..
haku lesingggg kang..!!!gurrr....(-''-)
tindakan drastik yg aku buat ialah aku p tarik rambut dia yg tebal nak mamp*s tu sekuat hati pahtu tolak2 kepala dia..pergh..!!refleks hokey
 ̿̿'̿'\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿
maafkan beta kerana berkelakuan tidak sopan ini
geram kot..aku punyelah marah semarah2nya kat dia
and then how come he can do such a sweet & fluffy kidnap (sweet kan?)
(✿◠‿◠)
siap boleh sengih lagi kau ye Asri

alahai kekanda Asri
macam manalah dinda nak marah kanda..
tak sampai hati la sayang..
bila aku tanya kenapa dia nak hantar aku kenapa dia buat macam ni sedangkan esoknyer dia nak kerja, dia jawab gini je
"sebab nak pujuk..??"
alahai Asri..rasa cam nak gigit je ko sampai lunyai cam shark tu ha
rxn muka dia tu jangan cakaplah
muke sepet gitu je ha
xdenye nak cakap gini
"sayaaaangg..., sayang janganla marah abg ye sayang..??"
paaaannnnngggg...!!!kerat jari la Asri nak cakap camtu
rasa nak nanges..tapi rase happy pun ade..ehek ❀‿❀
sebab Asri dah culik aku kan, maka semua kemarahan beta pun hilang sekelip mata
sekali kelip je dah hilang.magic kan..??
untunglah kau Asri dapat aku yg cepat sejuk ni (cepat ke?)
dlm pukul 5 pm camtu stop kejap dekat RnR Seremban sebab lapaaarrrr..
boleh la pulak cine sepet tu cakap gini, "sape suruh tak makan habis tadi?"
hamboi ligat mulut ko skang Asri, nak kene cili ke?
lapar kot..tapi memang lapar nak makan benda2 maniiiis je (tiap kali pun mmg gitu kan??)
lepas makan2 tu, dlm sejam lepas tu Asri stop kt satu tempat

"awk, kat mane ni wak?"
"Taman Botanikal Melaka"

perasaan..??rasa cam nak xoxo jer k..hahahaha..terharu kot...
✌♫♪˙❤‿❤˙♫♪✌

jalan2 survey2 hutan tu dgn wedges kan..
letih..lenguh..bermengah2 ..tapi dalam hati ada taman..ehek❤‿❤
agak2 dah nak maghrib tu, terkocoh2 nak balik sebab terpengaruh dgn cerita org tua2 takut kena sorok jin
aku ingat aku sorang je cuak, rupa2nya Asri pun cuak gak.
cet! xde nyer putera raja nak selamatkan aku kot
nasib jumpe jalan keluar. kalau tak agaknya kami dah kawen kat jin's territory kot (pffftt...)
"kanda, kita dinner kat manew??"
"McD je"
terus frust.tapi sempat lagi ngengade nak makan kat McD Dataran Pahlawan tu
rizen kenape, sbb adik Asri ade sorang keje kat situ
kunun2 macam nak bersuai-kenal dgn bakal kakak ipaw lew (paaannnggggg.....!!!)
"hurmm...Umbai..??kite makan ikan bakar..nak..??"
maka terus aku teruja dgn gedixnya cakap "naaaakkkkk....!!!!!"
order2..seronok la aku paw Asri kan..hambek kau 40hengget makan dua orang
nasib la Asri sape soh ko wat aku majok kan..
so...so far,..rasa cam x rugi la gaduh 3 hari kan..
sebab dapat ngedate camni kan..
ehek (。◕‿◕。)




Tuesday, 26 June 2012

rentetan dari kisah malam tu, aku memang hangin satu badan lah
mmg rase nak clash se clash clash nyer
pagi tu mmg tak nak mesej dia langsung sebenarnya
tapi Kak Mira pujuk pujuk & pujuk lagi..
ikut Kak Mira, dia soh call sebenarnya..
tapi aku yg ketegaq keras kepala ni x mungkin la kan..
then enuf sms him..
"otw ke TBS. bas mungkin kol 2:30"
seminit..dua minit..30 minit..non ado reply ma..
rasa macam org bodoh sat2 tengok handset
rasa cam darah haku tgh menggelegak 100oC
entah dah berapa minit lepas tu baru dia reply
tu pon setakat "ok" je..
nak ngamok...nak nanges pon ade...T_T
then text him again.. askin' whether he got any heart to singgah or not..
tak reply..text him agaiinnn with quite harsh message..
he said, "otw"
relief...but seriously rase nak nanges
lagi2 masa tu tgh makan kt food court TBS tu ha..
tak lalu pun..makan lambat2..sbb tengah sedih kan..
tapi lapar gegiler kot..sedey..takley nk masuk makanan..(nanges lagi)
alahai Aida..T_T

lepas setengah jam kot baru dia datang
duduk kt seat depan meja aku
awek2 kt sebelah meja tu tengok2 sbb tibe2 ade apek cine sepet kurus nak mamp*s dok tompang meja kot.
aku bg F&B card utk beli makanan
mase bg tu pun aku cam t'campak kad tu depan dia (x sengaje hokeyy)
cam x sopan plak ade awek2 kt meja sebelah tengok
tapi, ade haku kethah..!!??
dgn lemah gemalai ala tari-menari dia pun bangun dr tempat duduk tanpa sebarang bunyi kerusi  
(ye..mmg camtu la Asri Azhari sy..sopan kan)
last2 dia end up dgn beli ayaq ja..hurm..katenye x nak makan sbb dah kenyang (kunun)
hurm..ko nak marah aku marah je la Asri
x yah nak cover2 kot (haish..!!)
then aku soh dia dok sebelah aku pasal aku cam terperasan awek2 sebelah tu tgok kitorang cam ade drama perang2
jd malu lah kan (taw plak ko malu Aida)
pahtu aku kopek ayam tu pelan2..like a well-mannered princess..(buahahahaha)
"nah makan"
"x pe..awak makan je la...sy dah kenyang.."
glurp glurp glurp...!!!!berderau darah haku beb!
pahtu terus aku badmood lepaskan sudu garfu camtu je
siap tolak pinggan tu lg.memang dah xde2 well-mannered princess dah la
merengus lagi.sebabnya dia tak ikut cakap aku.tampor kang..!!
padahal dlm hati terasa bersalah giler2 sbb tak jaga air muka dia kt tempat public camtu
tp dlm pada2 aku terasa bersalah tu, bley plak otak aku bley plak pk +ve
"alah, kan dia dah dok sebelah aku, so awek2 meja sebelah tak nampak la aku ngamuk2 gini...kan.."
then, aku terus tinggalkan meja camtu je, bawak backpack aku turun ke tingkat 3
nak solat coz its already 2 pm..
mule2 tu nak singgah beli tiket, tp aku end up terus g musolla..
dia jalan jauh2 je dr aku
agaknya terasa bahang aku kot
lame la gak aku duduk kt musolla tu..
lepas solat, t'pk nak balik esoknyer jer..
kunun hari tu nak spend time ngan dia..(spend time utk gaduh kot..)
sebabnyer, takkan la nak balik tanpa settle problem kan..
and later on, he text me askin' me to hurry up..
haruslah aku jual mahal tak nak siap cepat2 kan..
hai la Aida..dalam musolla pun ko x reda2 lg ke..?? (bese la kepala batu kan)
"cepat sikit, sy hntr awk balik Pt Raja"
hah mamat ni giler ke hape.dah confirm2 la aku jual mahal kan
"cepat sikit, sy pakse awak"
keluar2 musolla, try cari jalan jauh nk g beli tiket
rase cam tak nampak dah dia, tp taw2 dia ade kat belakang aku.. (dah mmg ko rabun kan edot)
beratur kt kaunter KKKL tu ha
"jom sy hantar awk..bak sini beg awk"
rase nak mengade2 merajuk muncung2 hentak2 kaki kat situ but then ramai pulak manusia tgh beratur kan
dia p tarik beg aku camtu je (amboi)
malu kot..tp mmg malu la org tengok..(ngee..)
then p carpark tunggu dia bayar parking..
mase tu rase nak lari dah.
tapi sbb beg aku kat dia kan..
jd follow je la
then masuk lam kereta..
terasa macam kene culik je..
mr.policeman....help..!!help..!!!
muka Asri mase tu mmg berkerut dah
aku pun tak berani kot nak tegur ke ngamok2 ke
kang tak pasal2 terbang plak kete tu dia bawak
dah la nak keluar parking dari TBS tu jalannyer berlingkor2
kan....
 
p/s: to be continued...hahahahaa

Monday, 25 June 2012

hari Sabtu lepas, nak pergi walimah Kamal Kom @ Sg. Buloh
sampai sana agak lambat area pukul 3:30 camtu
sebab sesat..huhu..
otw balik cam biasa, sembang2 dgn Asri
gurau2 manje (paannnggg..!!!)
aku ni tak ley gurau lebih2, sebab nanti mesti ngamuk (kan..)
hurm..sudah2nye memang mengamuk lah aku
sebabnye...balik tu tak menyinggah mane2 pun OK
teruuusss je hantar aku balik
aku merajuk tak nak keluar kereta
rasenye macam ade dengar2 dia hela nafas
mungkin nak marah aku kot...
selang beberapa minit camtu, dia start balik kereta, driving ke pekan kt  Bt Caves tu
dia pusing2...
"awk nak pegi mane..??"
"entahlah..."
hurm..ye..memang dia tengah cuba tahan dari marah aku kan..??
maaflah Asri...aku memang camni..T_T
around 10 minutes camtu, dia hantar aku balik.
lame kami dok diam dalam kereta tu
masing2 hela nafas..
cuba mencari kekuatan
cuba menyusun bait2 kata
tapi hasilnya, aku dgn lantangnya menyuarakan isi hati
"awk tau kan hari ni b'day sy?
brp kali sy perlu ckp kt awk, sy nk spend masa dgn awk, tp awk buat derkk je..
takkan la sy perlu ajar awk apa yg awk perlu buat kot..
brp kali dah sy bg awk hint tapi awk x pernah nak amek serius pun kan..??"
lepas luah perasaan tu, aku pun blah je dari kereta camtu je
Asri pun u-turn and then blah..
sampai je rumah Kak Mira terus ngadu + ngamuk sekali kan
"cuba mesej dia tanya dia kat mane"
hurm..mesej jugak la dgn harapan dia pusing balik kan bawak aku g makan ke kan
"sy dah janji dgn org lain.sori"
huwaaaa...what the...!!!!
memanglah beta mengamuk sakan kan
nak2 plak kepala den memang pening sangat2
sbb lambat makan sbb sesat otw g Sg. Buloh tadi
jadi angin sudah sampai ke kepala loh

hurm..malam tu..still, tunggu dia mesej..
hurm..non ado..sakiiiiitttnye hati.....T_T
entah..tak tahu nak cakap cane lagi..
rase cam hurm..kitorang ni memang dah tak de jodoh kot..
ni kot ending kisah kitorang..
hurm..aku pun ego tak nak mesej kan
dia pun ego tak nak mesej aku ke kan..
hurm..xpelah


Sunday, 24 June 2012

lately asyik krisis je
kadang2 utk hal2 yg remeh-temeh je
minggu lepas je dah berape kali gaduh
"sy ni satu keperluan awk je"
 "dah la.men tarik tali lak.sy nak tido"

lagi..Jumaat lepas aku balik kL
ingat nak balik sendiri..naik bas..naik lrt g umah Kak Mira
but then, pagi Jumaat tu macam nak settlekan job application
jadi mintak tolong Asri pick up sbb takut takdan nak sampai b4 sunset
sampai TBS awal, dlm pukul 5 camtu, then text Asri
"sy mandi jap pastu dtg"
"kol 6:30 la tu.hurm.."
"6"
entah kenape aku mmg rase dia akan dtg lambat.. as usual..hurm...T_T
heyyy minah kenape kau nak emo2 plak!?
sebabnye sampai awal kan kt TBS tu..(ulang lagi..)
jd macam penatla huha2 sorg2..
jd aku pun konon sbb dia janji pukul 6 pun terus la gerak p carpark @ level 2 cross jejambat ngan escalator laju2..
penat tunggu dah sambil ngunyah kopok ikan sira tu
lapar giler kot..
dah la berpeluh2 ramai org lagi la hot aku
pahtu mesej Asri bertubi-tubi (punyer la tak sabar aku)
sebab dah ramai org..jadi macam kena lebih hati2 je..
dgn mata yg rabun ayam ni
kudrat pun tak berapa dah sebab tu perlu kawen cepat2 supaya ada org bley jage (what the..)

"dah gerak ke belum? kalau belum sy nek bas je la"
"kat sg. besi.jammed"
ok..aku hangin sbb dah lebih 6:30 dah mana pergi janji manismu nk datang pukul 6
hangin lagi..sebabnya sebelum2 ni pun mmg selalu bg alasan yg sama
jadi aku hangin satu badan
then mesej Asri lagi
"nanti berhenti kat tingkat 3. kat area tiket bas tu. sy naik balik. panas n tak secure la kt sini"
gegeh la naik balik kat level 3..
sejukkk la sket hati aku ni kan...
kedai pun banyak
boleh la nak perabih duit beli shawl ke kasut kan
x sempat membazir Asri pun tiba (perghhh, 'tiba' tu!)

muke monyok sepanjang perjalanan
tak nak cakap ape2
sebab merajuk dia amik lambat (mengade arr kau)
"awk ok..??"
aku angguk je tak cakap pun merajuk sbb dia pick up lambat
dia tanya aku dah makan ke belum
aku angguk jer
area pukul 7:45pm camtu sampai rumah Kak Mira
ehh..???oh ok..
dia hantar SAHAJA ok.
memang tak bawak pegi makan pun T_T
heiheihei..!!
ko tau tak aku makan roti ngan kopok je all of the day..!!!???
turun kereta tak cakap apa2, tunggu dia pusing taknak bagi dia nampak aku pahtu cross jalan nak beli makanan
dgn mata yg x berapa nampak sbb silau 200 lebih
nak nanges pun ade
sampai hati....
and then lepas tapau tu nak gerak naik rumah Kak Mira
tibe2 Asri mesej

"jom makan?"
"sy dah beli burger"
"ok"
hurm...tibe2 pun jd hulk. dah marah2 si Asri bongek tu kaw2 silk of coz la apek sepet tak basuh b*r*k tu tak balas pun kan..
pahtu beta pun mencemar duli sms beliau,
"jom makan!"
"kejap, u-turn"
aku saje je siap lambat2 sbb sakit hati

hai lah Aida sayang..
punyelah kejam ko kat Asri ek..
hurm..taw kejam..tapi...sakit hati biler tengok muke dia tu macam xde perasaan
jadi utk dptkn lebih perhatian, kene merajuk! perempuan mmg kene merajuk!
tp..merajuk pun dia x reti nak pujuk
maka, haruslah beta mengamuk kan

makan bertiga dgn Kak Mira sekali
Asri ngokngek tu boleh senyum je tanpa pujuk
pffftttt...!!!
masa nak order aku pesan banyak2 sbb lapar giler kot
dah la x makan tengahari
pahtu aku alas perut ngan roti je
plus kopok ikan tu ha..fengggsan...
"Kak Mira, lapar....sian sy x makan dari tengahari"
"padan muka.sape suruh merajuk"

ohhhooohoii..!! berani kau menyampuk ye Asri Azhari depan kawan haku
dah makan2 tu kire ok la gak kan..
tapi sempat la gak aku cakap Asri kedeq
tapi, bley plak Kak Mira cakap gini, "bukan kedekut, jimat.."
pe lagi suke la kau ye Asri, senyum sampai ke telinga.
and then bila aku tanya Kak Mira kenapa kawan2 aku yg dah kenal Asri semua sokong Asri, Kak Mira jawab gini, "sebab kitorang dah kenal kamu macam mana"
ape lagi, mmg cinapek tak basuh b*r*k tu senyum sampai x nampak mate la kan
pfft...ok fine..!!sokonglah Asri semua..huh!

tapi..sebenarnya...terasa bersalah yg amat buat dia gitu..
tapi..salah dia gak memula kan..??
sape soh x bawak aku g makan?
sape soh dtg pick up aku lambat?
kan..??


Thursday, 17 May 2012

dengar lagu blog ni banyak banyak banyak banyak kali
sambil formatting paper utk disubmit
tgn pun sudah krem
dengar lagi lagu ni
me, r.i.n.d.u...
lately asyik perang je..
pasal kawen
bosan betul bile marah2 si Asri tu diam je
buduh! (tiru style kakchik)
tak ok lagi ni sebenarnye...
Asri buduh tu entah ape2
cakap ape pun tak dak respond
rase cam dah abes mencarut dah aku
Asri buduh
sonok gak ckp org buduh ni ye..
hahahaha..
sy rindu en. fruithati saya larrr...
bile dengar lagu ni tibe2 pun ley translate lyricnyer
(hebat na ko ckp korea edot)
me mmg rindu dia...
hai lah bdak sepet
hai lah bdak kurus keding
hai lah Asri Azhari...
bongek la...!!!


p/s: sileabaikanminahygtghPMSni

Wednesday, 16 May 2012

23 Jun 2009

Thursday, 3 May 2012

30 April 2012 hari tu Asri datang sini
sengaje dress-up lain sikit sbb nak sambut anniversary ngn birthday aku ngn birthday dia skali kot
sebelum tu mmg dah banyak kali pesan nak tgkp gambar sama2 cam gambar payung tu
sebab payung tu mmg ada
beli masa pergi pesta belon hari tu
tumpang kat kereta Asri, sbb nanti bila dia mai Pt Raja baru kasi
kebetulan bile minta Yazid lukiskan doodle, icon tambahan tu dia letak payung..
cam sesuai je kan..
dah pesan banyakkkkk kali kt Asri, cakap nk tangkap gambar sama2..
tapi, sampaila balik, dia tak cakap apa2 pun
bukan selalu aku nak pakai girly2 macam ni
berat ke permintaan tu?
entahlah..mungkin dia pemalu tahap gaban kot
payung tu aku cakap kat dia aku tak nak amek dulu
iye dgn nada manje2 cam biase
tak tahu la kalau2 dia igt aku tak seyes ke ape
frust no. 1

malam tu me nangis2
mmgla dia belanje mkn KRR..
but i expect more..
bukan la mende mahal2 pn..
atleast kalau dia bg birthday card pun dah cukup..
tapi dia kate dia lupa
kalau dia tulis note "happy birthday sayang" kat kertas conteng pn dah cukup..
kalau dia bagi aku sebijik choclairs pun dah cukup
total tak sampai singgit pn
frust no. 2

Isnin malam tu call, sembang2
pahtu masa nak end call
he wished "selamat malam" "selamat sembuh" "selamat berkolokium" etc..
but instead of that, he forgot to wish "selamat ulangtahun sayang"
kecik hati sebenarnye
tapi intro2 gak la sampai la dia ckp selamat anniversary
tapi mmg betul dia lupa nak cakap
hurm..so, denda dia msg every single hour says "happy anniversary" cam post sebelum ni
iye..dgn nada mengade2 padahal hati sakit
other ppl might say,"oh untunglah Aida, Asri romantik banget...!!!"
tapi sebenarnye "so-called romantic"
dah disuruh baru nak buat. tu pun nasib nak buat
1 sen x 24 jam = RM2.40
hurm..24 msg je..tak berat mane pn klu fwd je msg tu kan..
frust no. 3

dua hari ni, pas nanges2 gado2 marah2 jd hulk sume
dah ok dah..
sebabnyer..marah kat luar je, dlm hati sayang lagi...
sangat kot..
ni sat2 td chatting ngn dia
accidentally told him yg ade bg gambar kt dia dalam backpack yg aku tinggalkan kt seat belakang kete.
dia blur
sebabnye dia tak bukak pun lagi backpack tu
ade dalam bonnet
bonnet OK
backpack tu worth RM140
ko bley simpan dlm bonnet je?
dalam tu ade macam2
seems like he wants me to remind him to godek2 those bag
hurm..dah tiga hari kot
kalau la aku bg kek ke rendang kan dah basi dah kot
patutnye masa balik tu bwk la beg tu masuk lam rumah..
tp tak tahu la kalau dia pk beg tu kosong
alahai takkan la tak perasan beg tu berat sayang...
frust no. 4

aku..
sangat2 berterima kasih sebab dia sudi datang jauh2 utk aku
sbb sudi jd driver aku cari barang aku
so, ye lah kan..bag tu tanda appreciate aku kt dia
sebab dia dah banyaaakkk tolong aku
sebab aku sayang dia
lagipun, dia pernah cakap yg dia selalu tak dapat apa yg dia nak
so, bile aku terima dia, dia dah bersyukur sgt2..
aku pun nak gak do something yg bley wat dia terharu
aku pun nak gak wat dia rase "oh atleast i have her"
tapi kalau tiap2 kali pun nak aku ajar
tiap2 kali pun camni...makan hati la aku
tiap2 kali pun nak pujuk diri sendiri yelah sbb dia tak pandai pujuk kan kalau aku merajuk dia akan buat muke cam nk kasi aku pelempang
hurm..untunglah Aida ade boyfren
boyfren ye..suami?jauhhhh sekali
tak apalah Aida
mungkin dia simpan sume2 tu utk future wife dia kot
sape ko nak request lebih2?
pujuk diri sendiri lagi
ahahahaha..

Wednesday, 2 May 2012






scroll
....
....
....
lagi..
....
....
....

image description:
Date Created: 30 April 2008


ok fine..!!
sila gelak beramai-ramai

Friday, 27 April 2012

IU ft. 2AM Seulong - Nagging





Stop being out so late
Try not to drink so often
You don't listen to me like a 10 year old child

I can only laugh
Who are you calling a child?
Really, I can only laugh

You don't know how it feels for me to say these things
You don't know that I only want to say nice things to you
Should I stop? Let's stop

From one to ten, they're all words for you
But since you don't listen to me, it's only nagging to you
Let's stop, let's stop
There's not even enough time to just love

A story told by the heart, not the mind
Stories that I can't help but tell you even if you hate them
Let's stop, let's stop
I only hear your nagging

Are you eating at the right time
Are you staying away from girls
I want to be beside you all day
That's how I feel
If I could keep you in my pocket
I'd be really happy

Our story where we can only be two
A story that would make someone laugh if they heard
Should I stop? Let's stop

From one to ten, they're all words for you
But since you don't listen to me, it's only nagging to you
Let's stop, let's stop
There's not even enough time to just love

A story told by the heart, not the mind
Stories that I can't help but tell you even if you hate them
Let's stop, let's stop
I only hear your nagging

Even if you glare and try to scare me
Your face is just too cute to me
Are you going to keep this up? (You) I can't hold back anymore
I really might get angry

A story that wouldn't be told if we were to give up love
The sound of my heart that thinks only of you
Even if you're angry, even if you shout
Your nagging is just so sweet to me

A story that can only be told if we love
But since you don't listen to me, it's only nagging to you
Let's stop, let's stop
But trust my feelings

Thursday, 19 April 2012




April 19, 2012
sebulan sehari
r.i.n.d.u

Tuesday, 17 April 2012

Ketika aku remaja
Sesaat selepas mendengar kisah Adam dan Hawa
Terbit satu pertanyaan dalam diri ku
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?
Bagaimana rupanya,
Tinggi atau rendah,
Kurus atau gempal,
Cerah atau gelap,
Tampan atau jelek.
Puas aku membayangkan,
Impikan jejaka rupawan,
Persis seorang pahlawan.

Ketika aku menganjak dewasa
Dikala sedang menuntut di menara
Timbul semula persoalan itu,
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?
Bagaimana hartanya,
Motor atau kereta,
3310 atau Iphone,
Selipar atau Adidas,
Miskin atau kaya,
Puas aku mencari
Impikan lelaki hartawan
Persis seorang jutawan.

Ketika aku akhirnya dewasa
Dikala sedang berusaha berkerja
Bertanyaku sekian kali,
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?

Bagaimana akhlaknya,
Malas atau rajin,
Baran atau sabar,
Dungu atau pintar,
Jahat atau baik,
Puas aku berdoa
Impikan lelaki budiman,
Persis seorang beriman.

Ku tanya lagi pada diri,
Aku ingin jadi tulang rusuk kiri siapa,
Pentingkah rupa?
Cukuplah yang sedap di mata,
Pentingkah harta?
Cukuplah yang mampu menyara,
Pentingkah iman?
Terdiam aku seketika.
Kerana diriku melihat diri sendri,
bagai tak layak untuk disunting oleh pencinta Ilahi,
Diriku lemah sekali,
Penuh dosa dan layak dicaci,
Bagaimana kalu pemilik tulang rusuk ini ketahui,
Bertapa hinanya si rusuk kiri
Pasti dia menyesal sekali
Lalu ku tanamkan azam,
Tuhan masih memberiku peluang
Akan ku berusaha membaiki diri,
Bagi melayakkan diri pada yang terbaik.
Semoga pemilik tulang rusuk kiri,
Akan bahagia bersamaku di dunia dan di akhirat nanti.

by: Naziha Khorlid

Friday, 13 April 2012

untuk aktiviti makan-makan yg lebih mencabar, sila klik pautan ye

suatu pagi sabtu
di kala semua housemate sdg ketiduran
dan saya di sini sdg kelaparan tahap gaban
maka, bermulalah skill seorang Aida memasak ala2 chef amatur
lai3x mari kita lihat

dari atas

dari sisi

with black coffee

zoom in the mug
ehh..??
to anonymous, thanksalot (macam lancelot pulok.huhu)
cantik mug tu
unexpected delivery pulak tu
anda mmg baik..
sgt baik
selalu jd teman sy bila sy memerlukan
selalu jd proof reader saya
selalu bg idea bout research
selalu bg nasihat pd sy
tapi sayang..
saya telah memilih dia... bukan kamu..
padahal kamulah yg hadir saat hati saya terguris krn dia
padahal kamulah yg byk menasihati saya
cinta itu memang begitu
maaf maaf maaf


Wednesday, 4 April 2012


we started off as BFF, then BF, then SMF (..sooner).

Friday, 23 March 2012

dup dap dup dap...
bila dapat msg begini:
fengsang
aduyai...
menggigil2 den ngajo matlab nyer ha
lagi2 bile go thru profile beliau
pitam


maka dgn hebatnye sy pon meminta beliau menggunakan 'nntool' pd workspace matlab..
walhal sy begitu sekali sahaja menggunakan toolbox tersebut
yelah sy kn IT Engineer
manew lew reti gune wizard2 nih
(vajet vajet vajettt)
punyer la menggeletar ajar smpai saloh2 
lg salah bile dia tny penah gune nntool ke tak
maka sementelah pula dgn jujor nyer sy menjawab "tak"
yeee haa Aida..
bravo..maveles..
mahaplew Kak Nani, sy telah memalukan anda yg merekemen sy
mahaaaaaap...
huwawawa.
alahai....

Crazy Rabbit EmoticonsCrazy Rabbit EmoticonCrazy Rabbit WinksCrazy Rabbit EmoticonCrazy Rabbit IconCrazy Rabbit Wink

l.o.s.e.r


p/s: sungguhkutakmampumengajarmerekamerekiyghustler