Tuesday, 7 August 2012

lately ramai na yg post pasal cerita Dejavu di Kinabalu ni kan??
dolu2..masa lepas SPM, aku cam ader tertengok 1 cerita ni..
masa tu kat 8tv..
masa tu area Selangor KL je yg dpt 8tv kot..
Astro pun xde lg channel utk 8tv
citer tu ala2 Dejavu di Kinabalu je
tajuk dia Goodbye True Love
citer ni kalau x silap aku dari Tanah Besar China..
citer cam bagi2 jantung jugak la..
tapi heronyer, Anson kalau x silap aku nama hero dia.
dia kematian isteri
lepas tu hidup dia macam x tentu arah...
buat kerja pun x semenggah
sampai la ada sorang awek's nerd ni dtg kerja kat tempat dia..
sebab selalu sangat kerja together-gether
so, finally they took the oath (fall in love la)
awek nerd tu selalu sakit
mungkin sebab baru buat transplan jantung
jadi mungkin tu proses nak matchkan jantung tersebut dgn tuan punye badan..
sampai la terbongkar 1 rahsia, awek tu dpt tahu yg jantung gantian tu sebenarnya ex-wife si Anson ni ha..
haruslah frust menonggeng kan..
and that awek pun bawa diri ke Canada..
seingat aku la, Anson & awek ni jumpa balik dekat Vancouver, kat area gunung salji mana tah
after several years..
and awek ni sebenarnya dah wat transplan jantung for da 2nd time utk replace jantung ex-wife Anson ni sbb 1) x sesuai dgn badan dia, 2) dia pun x sanggup hidup dgn jantung ex-wife Anson..
when they accidentally met, still, there's a vibration between 'em..
so, sebenarnya perasaan yg Anson dgn awek ni rase, bukan dtg dr jantung tu
sebenarnya mmg dah ditakdirkan la kot kan.

hurm..
ade same tak citer ni dgn Dejavu di Kinabalu...??
ReActioNs:

0 criticS: