Thursday, 16 August 2012

salam pagi Khamis
hari ni nak balik kg
gerak lambat sket sbb malas nak berebut dgn org nk p keja
malam td stay kat Selayang.
Asri jemput.
actually baru je couple balik..(poyo je ayat)
lepas seminggu dlm mode "its complicated"
buka puasa dgn creampuff yg sedaaaaapppp
rasa macam nak menangis sbb dpt akan creampuff dari King's Confectionary
3 ketul = RM2.10
x faham knp ade sekupang tu
lepas tu g makan dekat the...Chicken Rice Shop....bukan sekadar nasi ayam..kok..kok kok kok kok kok
sebab ngidam nak makan kerabu mangga dari minggu lepas lagi
huhu..bajet arr kau minah!

lepas makan...Asri hantar balik Selayang..
masa nak balik tu....had a conversation ..
...heart-to-heart..dia tanya gini,
"kite kawen lambat lagi kan?"
aku angguk. tanda setuju sbb dah consider byk bende utk kawen lambat
then, aku cam ada dengar dia cakap gini
"awak x payah tunggu sy ye"
blank screen terus otak aku
aku terus kebelakangkan seat, pahtu buat2 tido
padahal nangis..dr nangis biasa2 sampaila dah bunyi2 hingus tu..
kuatkan semangat utk tanya kenapa dia keluarkan statement tu
...lama...tunggu jawapan dari dia
"Asri,kite ni ape?"
"sy-awak la"
"maksud sy, apa relationship kite ni?"
".....masih couple la, kan?"
"yela...utk main2 ke ape?"

"serius la..utk kawen"
"dahtu..knp ckp camtu..."
suara aku dah bergetar dah.
"..yela..sbb sy nk kawen lmbt lg..."
"hurm..awak nak sy tunggu berapa lama..."
"sampai sy stabil..?"
"huhu...stabil tu...berapa lama...."
"...4 tahun..??"
.........kali ni memang blank..
memang totally mental block
aku diam je
cuba mencari kekuatan
kalau tak menangis sengaje je la
sbbnye, dlm hati ni xtaw la nk explain camne..
kecewa ke? sedih ke?
perasaan bercampur-baur...
bila dia soh aku "jgn nanges" makin kuat aku nanges
sampai tersedu-sedan
sakit dada rasa nk terkeluar jantung
entah berapa lame aku nanges tah

and suddenly he says,
"nak g minum tak?"
"nakk.."
masa dah nak sampai rumah tu, g minum sekejap..
gelak..gurau2..padahal dlm hati Tuhan je yg tau betapa peritnya
control macho depan yg tersayang kot..
huhu

..aku..tak salahkan dia...
cuma salahkan diri sendiri sbb mengharap pd sesuatu yg belum tentu terjadi
ada jugak la terfikir kenape mesti aku fall for him
kenape mesti aku tolak yg lain utk dia yg x usaha mana pun utk dptkn aku
tapi..bile fikir 2 balik..
rasa ni..sayang ni..dtg dari Dia..
lepas 4 tahun aku menutup hati aku utk lelaki..
dlm keadaan aku hati-hati memberi hati..
dlm keadaan aku x sedar yg aku dah berikan hati aku utk dia..
sekurang-kurangnya masih ada ruang utk aku merasainya
mcm Ba'am ckp la,
"mungkin saat ni pasangan sebenar hg pun mengalami fasa yg sama.."
sedih tu memangla sedih..
sangat kot.huhu....
sbb mmg dah ckp kt diri sendiri kan..
dia ni lah yg last..yg akan jd khalifah aku...
yg akan pimpin tangan aku
susah & senang..
saat diri sedang membuat persiapan utk ke arah yg lebih baik..
saat diri sedang membuat persiapan utk menjadi seorang isteri..
saat diri sedang membuat persiapan utk menjadi seorang ibu yg penuh ilmu..
saat diri sedang membuat persiapan utk menjadi hambaNya yg taat..
astaghfirullahal'aziim..apakah aku ni cuba menyalahkan Dia??

ya Tuhanku, apakah ini dugaanMu ya Rabb...
ya Allah, ya Tuhanku.. sungguh.. aku tidak pandai utk menyusun doa..
namun kupohon ya Allah..
Kau permudahkanlah urusan kami dlm melengkapkan agamaMu ini..
Kau lindungilah kami dari berbuat yg tidak2..
Kau berikanlah kami kesabaran ya Allah.
Kau peliharalah hati2 kami dr terlalu asyik dgn fitrah ini ya Allah..
sesungguhnya Engkaulah yg berkuasa..
membolak-balikkan hati...
ReActioNs:

1 criticS:

Anonymous said...

ehem....
tiba2 malam ni terbuka blog mamaroti ni...
lelaki yg betanggungjawab.. tak akan sia-siakan wanita yang dia sayang...
dia harap awak faham.. yang dia perlukan masa untuk menyediakan yang terbaik untuk awak... maka...
maka.. awak perlu faham.. dia sedang berusaha untuk tidak sia-siakan masa depan awak bersama...

semoga Allah ta'ala murahkan rezeki dia dan awak.... dan bila sama2 dah bersedia.. moga.. hari itu.. saat itu.. menjadi 'moment' paling bermakna buat kalian berdua :)

p/s: bila masa aku kata cam tu.. hhahha blurr tak ingat...