Thursday, 3 May 2012

30 April 2012 hari tu Asri datang sini
sengaje dress-up lain sikit sbb nak sambut anniversary ngn birthday aku ngn birthday dia skali kot
sebelum tu mmg dah banyak kali pesan nak tgkp gambar sama2 cam gambar payung tu
sebab payung tu mmg ada
beli masa pergi pesta belon hari tu
tumpang kat kereta Asri, sbb nanti bila dia mai Pt Raja baru kasi
kebetulan bile minta Yazid lukiskan doodle, icon tambahan tu dia letak payung..
cam sesuai je kan..
dah pesan banyakkkkk kali kt Asri, cakap nk tangkap gambar sama2..
tapi, sampaila balik, dia tak cakap apa2 pun
bukan selalu aku nak pakai girly2 macam ni
berat ke permintaan tu?
entahlah..mungkin dia pemalu tahap gaban kot
payung tu aku cakap kat dia aku tak nak amek dulu
iye dgn nada manje2 cam biase
tak tahu la kalau2 dia igt aku tak seyes ke ape
frust no. 1

malam tu me nangis2
mmgla dia belanje mkn KRR..
but i expect more..
bukan la mende mahal2 pn..
atleast kalau dia bg birthday card pun dah cukup..
tapi dia kate dia lupa
kalau dia tulis note "happy birthday sayang" kat kertas conteng pn dah cukup..
kalau dia bagi aku sebijik choclairs pun dah cukup
total tak sampai singgit pn
frust no. 2

Isnin malam tu call, sembang2
pahtu masa nak end call
he wished "selamat malam" "selamat sembuh" "selamat berkolokium" etc..
but instead of that, he forgot to wish "selamat ulangtahun sayang"
kecik hati sebenarnye
tapi intro2 gak la sampai la dia ckp selamat anniversary
tapi mmg betul dia lupa nak cakap
hurm..so, denda dia msg every single hour says "happy anniversary" cam post sebelum ni
iye..dgn nada mengade2 padahal hati sakit
other ppl might say,"oh untunglah Aida, Asri romantik banget...!!!"
tapi sebenarnye "so-called romantic"
dah disuruh baru nak buat. tu pun nasib nak buat
1 sen x 24 jam = RM2.40
hurm..24 msg je..tak berat mane pn klu fwd je msg tu kan..
frust no. 3

dua hari ni, pas nanges2 gado2 marah2 jd hulk sume
dah ok dah..
sebabnyer..marah kat luar je, dlm hati sayang lagi...
sangat kot..
ni sat2 td chatting ngn dia
accidentally told him yg ade bg gambar kt dia dalam backpack yg aku tinggalkan kt seat belakang kete.
dia blur
sebabnye dia tak bukak pun lagi backpack tu
ade dalam bonnet
bonnet OK
backpack tu worth RM140
ko bley simpan dlm bonnet je?
dalam tu ade macam2
seems like he wants me to remind him to godek2 those bag
hurm..dah tiga hari kot
kalau la aku bg kek ke rendang kan dah basi dah kot
patutnye masa balik tu bwk la beg tu masuk lam rumah..
tp tak tahu la kalau dia pk beg tu kosong
alahai takkan la tak perasan beg tu berat sayang...
frust no. 4

aku..
sangat2 berterima kasih sebab dia sudi datang jauh2 utk aku
sbb sudi jd driver aku cari barang aku
so, ye lah kan..bag tu tanda appreciate aku kt dia
sebab dia dah banyaaakkk tolong aku
sebab aku sayang dia
lagipun, dia pernah cakap yg dia selalu tak dapat apa yg dia nak
so, bile aku terima dia, dia dah bersyukur sgt2..
aku pun nak gak do something yg bley wat dia terharu
aku pun nak gak wat dia rase "oh atleast i have her"
tapi kalau tiap2 kali pun nak aku ajar
tiap2 kali pun camni...makan hati la aku
tiap2 kali pun nak pujuk diri sendiri yelah sbb dia tak pandai pujuk kan kalau aku merajuk dia akan buat muke cam nk kasi aku pelempang
hurm..untunglah Aida ade boyfren
boyfren ye..suami?jauhhhh sekali
tak apalah Aida
mungkin dia simpan sume2 tu utk future wife dia kot
sape ko nak request lebih2?
pujuk diri sendiri lagi
ahahahaha..
ReActioNs:

3 criticS:

ikanbesh said...

adik syg.. sabar ea..
lelaki mmg mcm tu.. nanti akak postkan buku yg man don't listen and woman can't read map. sebab sifat diorg dah mcm tu..
please jgn mengharap something yg soothing your heart. sbb nanti xdpt awk sakit hati.. kalo nak mcm tu.. couple la ngan org tua 10thn lagi tua pada awk sebab diorg dah makan lebih byk garam n byk deal ngan org mcm tu.. hahaha

EyEdA said...

oh tibe2 rindu kt abg mie

cumel~* said...

ekceli lelaki ni tunjuk syg pada perlakuan..jarang2 pada perkataan..untung kalau dpt bf/suami yang ada pakej ni taw..kalau nak kad..kena ckp "esok dtg prt raja..jgn lupa yer..hadiah sy"..kalau nak tangkap pic.."jom kita makan..sambil makan kita ambil pic nak?? baru ada kenangan.."
kalau x ckp hari yang sama mmg kesudah xde tangkap pic..mmg nampak mcm demand..tapi as long as..tak kikis xapa lah..he..tapi kalau dah jauh2 dtg tu dik..syg la namanya tuh..kalau x syg..sms pun dia x layan taw..