Tuesday, 5 October 2010

i had a short conversation with my colleague, cik eima yg bermata dalam itu
(oh yunk, if u bace ni msti u kutuk mata i sepet)
di mana conversation itu berlaku di bilik pengajian siswazah II iaitu bilik baru kami ye.
diulang..bilik baru kami.
oh ku terpaksa meninggalkan smc yg disayangi..sob sob sob..

seperti biasa..
sembang-sembang kasar...
tentang diri masing-masing..
tentang aku..??
tentang nazar yg aku buat..
nazar utk sesuatu yg benar-benar kite nak..
x salah kan??
wokeh!panjang na mukadimah nyer la hai...
citer2 pasal aku dan dia..
kisah cinta kami yg tak kesampaian itu
(poyo giler ayat)

tentang nazar kedua yg aku buat masa tu..
di mana harapan menjadi kenyataan..
dan aku membawa bersama hati yg lara ke tmpt yg jauh dr segala-galanya..
(ni sekali lg ayat poyo aku)
betapa sukarnya utk aku hidup di tempat orang..
namun atas harapan yg menjadi kenyataan itu..
perlulah aku lalui dgn mata hati yg terbuka luas..
"saya rase, awak mesti dapat kejayaan, sbb awak begitu susah utk lupakan syed"


thank cik eima sbb bg sokongan moral kt saye.
seriously..pretty bad to forget him..
apetah lg utk membuang dia jauh2 dr hidup aku..
tu lah penangan cinta kan??
aku sendiri tak expect yg aku boleh jadi sebegini gila.

last week, aku memboloskan diri ke terengganu.
dengan kak ham, cik eima & kak zana..
utk attend 1 walimah di sana..
malam sebelum pegi tu aku kol mak.
mntk permission..
as usual..
haruslah mak aku tak kasi aku pegi kan..
haram bagiku utk menjejakkan kaki ke t'ganu..
sbbnye, dia takut aku akan jumpe syed kat sane..
takut aku akan kembali mcm dulu..
takut anak dia sakit hati barangkali..??
bila dah matikan telefon, tak sampai 5 minit, mak kol aku balik..
dia kate, abah aku kasi permission pegi sana
seyes...aku cam tak caye je.
bila abah kasi aku pegi..
mungkin dia rasa aku dah cukup dewasa utk menghadapi segala-segalanya..
terima kasih abah.

sampai kt t'ganu..
sangat2 tak menyangka..
walimah tu kt daerah marang..
haruslah akan lalu di tempat2 yg kami penah dating lu kan..
sabtu tu plak g tuwon KT..
jalan2 g pasar payang @ all that..
sungguh, aku HANYA teringat segala kisah-kisah
tanpa mengalirkan air mata ataupun berasa sayu..
nombor syed memang ada lagiaku simpan..
tapi tak terhulur pun jari aku nk mendail nombor dia..
abah ngn mak bergilir-gilir kol aku..
tanya kaba..
diorang tak cakap, tapi aku pasti..
derang risau kalau2 aku jupe syed..
aku plak bg ayat power kt derang
"kun fa ya kun"


ahad pulak..jalan2 lagi..
yg pasti, hari tu hari kerja kan..
kalau nk diikutkan..
aku boleh je pegi ofis syed..
jupe dia..
wat surprise kan??
but seriously, aku tak ingat lgsung dia ngaja kt kolej mane..
dok refresh2 otak pun mmg tak ingat langsung

mungkin..Allah dah lunturkan perasaan aku buat dia kan..
ingatan tu masih ada lagi..
cuma..as time goes by..
perasaan tu sedikit demi sedikit makin hilang..
langkah aku ke t'ganu tu telah membantu aku utk menghadapi kenyataan..
yg dia bukan lg milik aku..
alhamdulillah..
lepas pegi balik tempat2 mse tgh syok2 berchenta lu..
aku rase aku dah bley move-on
rasenye la..
cuma..
aku mengambil masa yg terlalu lama utk meninggalkan dia & kisah kami.
dan melepaskan mereka-mereka yg lebih berhak menerima cintaku.

~aku & pengantin @ ajil, terengganu~
ReActioNs:

2 criticS:

nurnotafairytale said...

Be strong girl.
you r strong enough to love without a man love even sekejap.
prove it.
you deserve better.
take care

CIK ERYN said...

kak..eryn faham ap yg akk rasa..
utk melupakan sum1 yg kita chenta mmg susah..
biarlah perasaan itu hilang dibawa angin..
one day akk akan dapat sum1 yg lebih baik..yg lebih sayang akk..
sampai suatu tahap yg akk da lupa dgn siapa yg akk syg sebelum ni..

haha..bila eryn da mule membebel..
merapu je kan..
love u dear sistah..