Thursday, 17 October 2013

hai lah dok sibuk pikir pasal kawen sampai terlufpe plop nak review pasal tunang project kan..
actually masa tunang hari tu, aku gunakan konsep pinggan putih...
reason guna pinggan??
sebab jimat.. sebab boleh guna lepas kawen.. kan.... (ye..)
ha pinggan ni aku beli kat KK Home Deko Nilai 
sebelum tu ada cari dekat KK Home Deko Kajang tapi ade satu je pinggan yg aku nak...
so alang2 pergi beli cincin kat Pilah, balik tu singgah le Nilai..
dengan niat nak beli pinggan je.. ye sayang.. beli pinggan je..
pinggan putih ni aku beli yg 4 persegi nyer..
ade la dalam 1 kaki x 1 kaki..
harga asal dalam RM18 ++ tak silap aku
tapi aku dpt harga 50% sbb member
so total spend utk pinggan shj dalam RM90
10 pinggan putih kali harga dia setiap satu la.. heee..
oh ye. kat cawangan Nilai ni nak dpt member card kena spend RM300 above dulu baru boleh
tapi aku pulak hanya berbelanja RM20 dah dpt kad???
e'eh acaner tu acaner??
sebab the day before yg aku pergi KK Home Deko Kajang tu, depa nak habiskan stok lampu RM19.90 derang.. beli 1 lampu dpt member card..
so, aku pun beli la walaupun Asri asyikkkk  dok tanya
"nak buat ape lampu..??"
nak je aku cakap
"utk bilik tidur kita la, sayanggggg"
ok kite layan dulu sampin yg dibuat tanjak ni kay
teaser (teaser la sangaaaatttt)



e'eh knp ade polisterin plak? ini namenye in the making of..
aku letak polisterin sbb nak bagi tinggi sikit sampin tanjak yg aku buat ni
sbb tepi tu sebenarnya ada bunga yg aku gubah dari sampin tu..
close up sket..


ha.. nampak tak nampak tak mungee tepi tu??
i buat sendirik taw uolz..
gegeh naw menggugel nak wat tanjak camne

actually yg asalnyer sampin cegini
(sampin beli kat jalan TAR, kedai betul2 depan Masjid India, price RM290 utk 2.25 meter)
aku takmo la gegulung je.. sape je bley wat kan..
so kunun2 bajet nak wat ala2 classic gitu..kan..
so sementelah pula jadilah sampin tanjak ni..
oh utk tutorial sila pm ye. (eh?)


so hasilnye... 
maaflah guna camera handset je sbb tak de yg sudi jadi OP utk majlis ai
(tacing)


e'eh knp ade wallet plak??
aku terrrrrbeli wallet ni pasal diskaun 70% kot kt BPMall
++ wallet Asri yg dah lunyai tahap gaban..
gaban halim nyer wallet pun lagi lawa kot
so, sbb dah dekat sgt date tunang, makanya aku bagi je la time tunang kan
tu pun kena marah dgn Asri katernyer membazir
"kan kite banyak lagi nak guna duit, sayang..."

alah, duit aku biar arrrrrr.. sepak kang
okeh..!!brooch bulan bintang capricorn tu plak, aku beli kat Carrefour je..kiosk kat dalam2 tu
(utk letak kat songkok nikah katenyer)
sebijik RM10, tp klu beli 3, dapat RM25, so lg dua brooch besaw aku guna utk ngaja satu, satu lagi utk kebaye ntah bila nak siap heyyyy


e'eh kenape ade cekelat plak?

sbb dulang hok letak cekelat tak muat.. 
jadi ni la mangsanya..
++ nak cover polisterin tadi tu ha..
tapi before tu, aku alaskan dgn shredded crepe paper yg kunun2nyer nk DIY bunga tu
nasib letak cekelat kat sini
kesian la plak Asri sempat grabbed 1 je cekelat sebelum dirampas oleh rombongan meminang..
alahai kesiaaannnnn



ReActioNs:

0 criticS: