Friday, 17 December 2010

 Dec 11
10:08 PM: anmy: kt blog akak ni gmba msh ngan awek dier ker
10:08 PM: me: a'ah..
10:08 PM: anmy: oooo
10:08 PM: anmy: cheh
10:08 PM: me: knp?
10:08 PM: anmy: msh dan isteri
10:08 PM: me: huhu
10:08 PM: me: dah tu
10:08 PM: anmy igt da kawen
entah kenape ye..soalan tu sebenarnya buat aku cam tersentak...
atau mungkin aku tak patut letak gambar itu barangkali..
melibatkan muru'ah kan sebenarnya..hurm..

ومن ستر مسلما ستره الله في الدنيا والآخرة

....barang siapa menutupi rahsia seorang Islam, nescaya Allah menutupinya dlm dunia & akhirat....
 

pada satu hal yg lain pula..
seperti biasa..
budak sepet ini memang suke kasi aku tazkirah online..
walaupun secara tak langsung & dlm ayat yg sengal2 dia lah  
(oh kamu mmg sengal)
ni la yg wat kenape aku suke dok pm dia..
sbb aku taw yg dia tu 'adik' & takkan amek kesempatan cam org2 lain yg aku kenal
(wat sakit hati aku je)

"setiap manusia diciptakan berpasang-pasangan..xperlu risau"
"itula hati, mmg sentiasa mcm tu. hati mmg sentiase berbolak balik..tu la manusia"
"kne jage la.sebab ader org ckp zina yg paling ssh nk elak adalah zina hati"

astaghfirullahal'aziim....
entah ape2 aku ni..
ngamuk tak tentu pasal...
dah "dia" mintak tolong..
tak salah pun kan..
tapi memang hangin la jugak...
perlu ke kau jd proxy utk orang lain
tolonglahh...
emo tak emo
psycho tak psycho hakak kau yg sorang ni anmy..
ye...memang aku sedang bahang hati...
"akak marah2 pun, dia still s**** gak..jd sy x phm knp msti kurang 1"

jadu utk itu (jadu la plak..)
mungkin memang saya kena banyakkan istighfar...
nak layan sgt api2 ni...
wat tambah sakit hati je...
watpe la aku nak menyala2 gak kan...
aku cume perlu ikhlaskan hati je..
tak susah mane pun kan aida..
kan3x..???
 ____________________________________________________
mohon padaNya agar dilindungi hati ini dari menyintai selain dariNya..
mungkin hati ini masih belum menghargai apa yg ada.
sungguh..tarbiah itu merupakan proses yg panjang..
& meminta kita utk SABAR & TABAH..
utk menghadapi apa2 juga natijah
(natijah ke?cam dasat sgt jer bunyinye)
kerana hati itu "القلب" yg sering berbolak-balik, yg sifatnya juga seringkali berubah2.. 
hati itu perlu dijaga..krn ia merupakan punca, akar & dasar bg cabang2 yg lain..
jadi...bila hati dah start dok rasa bukan2..dok pikiaq benda ntah hape2
(oh bkn otak ke yg pk?) 
maka long long time ago at that time, kita perlu muhasabah diri kita..
ma ma'na muhasabah?
bkn muhasarawak atau mane2 negeri yg lain..
melainkan ia membawa kpd pengertian tafakur..
besenye kalau pas solat tu...pas kite memohon doa drNya..
bertafakurlah dgn sujud seketika..
tanda kita ni hambaNya.. 
(dah tentu2 tujuan kite kt bumi ni semata2 utk mcari keredhaanNya kan..)
yakni insan yg tak pernah lepas dr sebarang khilaf..
insan yg lemah, tergesa-gesa, yg paling banyak membantah, sokmo risau & gelisah
dan sekali lagi...istighfar..istighfar..istighfar..
tak susah mane pun kan aida...
____________________________________________________
(^_^)

ReActioNs:

0 criticS: