Tuesday, 25 May 2010

entahlah
mungkin pas bace komen syed pd mila ak jd cam x keruan..

"Tiap-tiap wanita yang menolong suaminya di dalam urusan agama, maka Allah memasukkanya dalam syurga lebih dahulu dari suaminya (sepuluh ribu tahun) kerana dia memuliakan suaminya di dunia maka mendapat pakaian dan bau-bauan syurga untuk turun ke mahligai suaminya dan mengadapnya."

sangat besar perhargaan dari NYA..

dan dia kate mila ade ciri2 istri begitu..
ak cam jadi sayu..apa ak bukan spt itu sblom mgenali dia??
ok sy bkn bdak skolah agama.fine!!

"aida,sudahlah..lepaskanlah.."

"dah x de jodoh kan..padahal ang putus bukan sebab gaduh besar pun"

ya Allah..
derita apa yg ak rasakan ini..
maaflah mak..maaflah abah..eda x betah utk m'hadapi kekecewaan ini..
aku sendiri x faham..
knp ak xnk doa utk kebahgiaan aku..
knp aku hny mahukn dia bahagia di samping insan kesayangannye...
cukup2lah aida..
kenapa perlu terus2an memandang pd pintu itu..

"tp senang je kn ang sangkut ngn dia"

belum sempat ak jwb kn semudah itu ak fall 4 him,sue da jwbkn

"sebab dia baik kn.muke baik kn"

saat dia sedang mencipta kebahagian dlm hidup..
aku di sini masih begini..
meratap..menangis..
entah apa2..
apa ak sudah lupa yg DIA menjarakkan ak dgn syed utk apa?
apa ak x nampak/buat2 buta??

aida aida aida...
perlukah aku membuka ruang dlm hati utk dimiliki..???
hati ini hanya satu..
maaflah..
bukan aku menidakkan fitrah manusia..
cume hati terlalu takut utk kecewa lagi..
maaflah buat semua yg prnh cuba meraih hati ini..
bkn anda yg tidak hebat..
cuma saya yg x pernah cuba utk menerima...
maaflah...
ReActioNs:

5 criticS:

iJaM said...

xabes2 la ngan ko pnye "aku bkn bdk skolah agama". grow up woman. hadapi hidup biar face to face. mslh ade d mane2. sape2 pon ade mslh. for once, use your logic to think about it.

-nizam-

EyEdA said...

ak da agk da ko mesti mrh ak nyer

Anonymous said...

post ni ditag sedih.. cerita dalam tu bila baca pon bunyi sedih...

tapi apa ak kisah kan?. sbb cerita tu. xda kaitan ngan ak pon. plus ko pon xde kena mengena ngan ak.. maka.

i'm better not comment anything sbb kalau ak nk komen papepon mesti niat aku berbaur hasutan suruh ang lupakan jer s8 tu..

tapi apa kejadahnya ak tulis something kat sini jugak???.

erk. yg tu yg ak cuba nk fahami..

hati manusia susah diduga.... tapi ak degil gak. ak tulis gak something kat sini. saje nk cari pasal ngan orang yg tengah bersedih tu.

lantak la ko nk marah ker. nk sedih ker.. nk menyampah ker.. tapi terus terang ak rasa.. ko nampak bergitu pathetic..

still holding on that string. still cant let go anything u deeply attached to. beringatlah hidup ni. pinjaman semata-mata. semua benda ni.kita pinjaam la wei...

people move on.. life goes on.. u also need to keep moving forward..

kalau ko asyik berharap sangat ngan si s8.. ko akan menutup pintu ati ko utk someone else.. yg mungkin boleh membahagiakan lebih lagii dr s8..

cubalahh. lepaskanlah s8. dan reformat balik persepsi anda terhadap cinta. think it different way.. think it as a new way to enjoy ur life.. instead of being sad over s8 all the time..

s8 mungkin kacak..comel. hidung mancung ala2 ajay devgan.. s8 mungkin menjadi semakin matang.. s8 mungkin akan kembali kepada anda.. s8 mungkin itu. s8 mungkin ini.. s8 s8 syed syed syedd....

SEMUA ITU HANYALAH "MUNGKIN" SEMATA2.. AWAK SENDIRI TANYA DALAM KEPALA OTAK.. THEN AWAK SENDIRI JAWAB. MEMBERI JAWAPAN UTK MEMUASKAN HATI SENDIRI...

Just let him go. because if u still assume he would change.. if God Willing yes he can change.. but if not.. it would only be. ASSUME.. GOT IT? ASS + U + ME. U r just showing Ur ASS to ME...

sekian luahan rasa. maaf atas kekasaran bahasa..
semoga ko bahagia...really dont be sad. life is too precious to be sad in it..

Yours Truly.
Anonymous to you

♥Zahora Ahyan♥ said...

emthlah. .sebab penerimaan dan perlksanan bagi seseorgn kdg tidak sama.. ttpi.. andai telah tiba dan seru dari yg Maha Esa.. maka.. pintu hati kak eyeda.. psti akan terbuka.. percyalah.. :)

nurasiah said...

~~nak sibuk2 gak..kak aida chaiyokk..is hard 2 4get..tp kan memang lumrah perempuan suke menulis dan meluahkn..even bukan secara direct or berkias..tp still same..kdg2 membolehkn kiter mengs sambil menulis tetapi ianye lega..hati bukn sesuatu yg seng dikawan..tepulg pada individu bgaiman mahu mengawal..tp itulah lumrah perempuan..ade sesetengah meluahkn melalui lirik lagu...penulisan..sebb 2 kot ramai penulis novel perempuan..hahahah..whatever..tp as doakn yg terbaek tuk kak aida..susah nk melupakn sesorg ..yup!!! i2 as setuju..hahahah..len r klw kiter playgurl..wahahahaa