Thursday, 1 August 2013

"sy nk ckp ni...Sabtu ni sy nak servis kereta... Ahad ni bdk2 ni ajak iftar pulak"

tak tahu nak cakap mcm mana
sebab plan asal Sabtu nak g cari sampin, Ahad nak g beli bunga utk hantaran plak
kadang2 tu rasa nak nangis sbb semua pun kena buat sendiri
cuma tak nangis depan mak je
aku sibuk di Parit Raja
transport sy hanyalah bas
macam mana sy nk ke hulu ke hilir nak beli barang2 semua..
pahtu tiap kali balik kampung bawak beg tarik
nak berebut2 naik tren lagi
panjat tangga dgn beg berat?
semput kot..
ape perlu aku balik tiap2 minggu sampai hari pertunangan kami?
sebab nak bawak barang yg aku beli dari sini ke kampung

memangla mak ada banyak kali call
tanya nak beli apa..
mak kata nak belikan bunga, lapik dulang, etc..
tapi aku cakap aku nak buat sendiri
mak cakap mak sedih bila aku cakap aku nak buat sendiri semua
sebab anak2 dia sebelum ni semua dia tolong
ni kan pulak yg bongsu
as I said before, shes 69, hes 72
kami nak keluar ke pekan pun naik motor
tu pun makan masa 45 minit paling cepat
setakat kena butir2 hujan yg menyakitkan kulit tu dah biasa dah kot

hari tu masa aku kuar ngan abah ke pekan utk tempah butang (utk baju tunang)
abah berenti sekejap.. terkejut jugak aku tiba2 berhenti tepi jalan
katanya ngantuk, nak basuh muka
perasaan aku ni rasa macam betul2 menyusahkan org tua
how I wish my mom could agree to call of the engagement
sampai aku mampu utk ada transport sendiri
mungkin masa tu aku boleh drive mak ayah aku utk beli barang tunang & tak menyusahkan Asri??

aku....
masih tak ada solution utk beli sampin & bunga tu bila
sebab macam life aku kat Parit Raja je
Asri ada ajak Isnin tu..sbb dia URL (unrecorded leave)
tapi bila aku fikir..
berape lama aku harus stay kL?
habis tu sape nak tolong mak kemas rumah?
aku je kot yg flexible tiap2 tahun
kalau keluar Isnin, Selasa baru balik kampung..
sempat pulak nak kemas2 rumah kan
hailah...

dalam hati ni..
ENTAHLA..
macam dah give up nak teruskan..
dear Azhari,
I just need someone for me to lean off
tp mungkin saya terlalu bergantung pada awk..
kadang2 tu...
rasa mcm sy terlalu mengambil masa awk sampai awk takde masa utk diri sendiri..utk kwn2  awk..

iye..mmg awk kate tak..
tapi sy boleh nmpk the day kita iftar dgn kwn2 awk..
sy terasa terpinggir..
n then sy realize yg sy terlalu fokus pd awk..
sy terlalu nak pd awk..
dan sy terlalu syg pd awk..
mungkin sy perlu menjarakkan sedikit hubungan kita ni
supaya tak terlalu berharap yg awk still akan lebihkan sy
walaupun depan kwn2 awk


ReActioNs:

1 criticS:

ikanbesh said...

adik,
bende yg simple knp nk buat complicated. kat jln TAR tu kalo payah sgt nk pegi beli jela kat area2 yg senang.. kat OU pon byk even harga much better murah dr jln TAR. my friend beli songket tenun samping tu kat jln TAR rege RM405 just dapat 10% diskaun je. beli kat OU rege lebih kurang tu diskaun 60%. huhu..
knp nk complicated dik oii..

pastu kain2 ape tu semua bole je kot beli kat air hitam or kat pt raja.. ramai je kwn nk tolong. da tau si Dia tu super busy buat ape nk sempitkan otak..

make it simple..
please.. jgn complicated sgt..
even actually simple is even better and nice.
please don't be to "kampung" for all this simple matter. i know u better than this. and u much more educate and smart for those kind of thing..
jgn ikut kan perasaan..

huhuhu.. sorry if ni menyakitkan hati anda..
u know i love u right?
take care dik