Friday, 4 February 2011




















eid miladi sa'id ila sayyid anmy..
entah patut wish ke tak..
wish last2 je la kn..
11:59pm b4 the next-day.
rasa janggal..rasa cam tak patut pun wat gitu..
sebabnye..
hal yg jd antara kami 4 hari sebelum tu..
nak tulis (taip..taip..) lama dah..
tapi disebabkan tekanan kerja yg agak melampau..
x menyempat2 layan prasaan..
ni pun tulis sal coding de syntax error..
(oh berpinar2 mata ku nk debug formula tu 1-by-1)

"psst..anmy..akak tudung hitam ni cun x?"
"huhu..cun..tp..boleh meninggalkan fitnah"
"maksudnya..??"
"perempuan itukan fitnah terbesar lelaki...ada hadis..."
"..."

terkesima..terkedu..terpempan juge..
atas statement yg dikeluarkan oleh beliau (beliau ye..oh sgt BM)

"akak ni..bkn kakak angkat kamu ke.."
"ye..memang..tp..tu x boleh menghalalkan yg haram.."

serious.aku rasa cam kene tampar laju2 wehh..
aku di'tazkirah-online'kan oleh seorang 'budak'..
sedihhh..sangat100x..
aku rase cam kepale aku kene pijak ngn dia.
phtu dia twist2 kepale aku gune kasut dia
(description kasut: boot.adehh..mcm ayam kene pijak)

bila dia wat statement "perempuan itukan fitnah terbesar lelaki"
aku cam t'fikir..
ape..aku ni satu fitnah ke utk dia..??
padahal aku anggap dia cam adik2..
yg boleh aku tepuk-tampar sepak-terajang
ke aku silap..??

sambil me'reply' ym dr dia...
bergenang la gak kan..
mengeletar tahan sedih...
tak marah pun sebenarnye..
tapi terase diri sgt hina..
rase cam same status ngn perempuan yg memakai perfume over2 smpai baunye sebatu.
balik je dr opis..
mandi..pon nanges gak.cam nak tduduk je lam bathroom tu.
rase nak hentaq pala kt dinding pun ade.
pas solat isya' tu pun nanges gak (sbb roomate dah tido kn.jd xde sape nmpk)
nak tido pun teringat..bgun pagi pun teringat..esoknye pun teringat lg..
pendek kate smpai 'la ni' aku dok ingat2 lg.

tapi..bile pk2 balik kan..
mungkin..DIA nak sampaikan sesuatu dalam bentuk yg tersirat..
melalui anmy yg xtaw ape2 pn pasal aku..
supaya aku akan lebih terdidik..
& kembali kpd sunnatullah..
selalunya mmg aku akan cepat melatah..cepat marah..
sbb aku de tiroid..jd hormon tu wat aku xtra panas (oh alasan lg ye aida)
lg2 bile kalimat itu keluar dr 'budak' kn..
memanglah susah utk bertukar sepantas gaban, kamen-rider, maskman..
...tapi..biarlah aku slow2 lu..
..beriman itu..biarlah secara perlahan-lahan..bukan secara mengejut..



p/s: mohon pentarbihan hati dr ya Rabb..krn hati itu sentiasa berbolak-balik&terumbang-ambing
ReActioNs:

0 criticS: