Tuesday, 15 June 2010

haluja..i'm back to work..!!!lepas 3 hari cuti beb..!!!
hehehe..
hari ni ak nk citer kt kowunk pe yg jadi kt ak sepanjang ak kat kampung..
(bunyiknye cam sesua2 yg beso je kn?)
ok..ak bagi clue..semuanya pun pasal kawen..huhu..
ari ahad tu ak g anto org kawen kt trolak (ak pn x igt trolak mne)
akk tu org terengganu (perlu ke ak gtaw??)
dia anak angkat mak aku mse pilihanraya kecil hulu selangor dulu tu..(oh umno terus mara..utk rakyat malaysia)
hurm..simple je..pakai songket biru..color deep sky blue..
(sape yg xtaw sile google)
wah wah wah..cegini songket merah 'ang' ak ley wat bju kawen ni.ngeh3x..
pahtu balik knduri tu singgah umah mak sedara akak ipar ak kat trolak lg satu
(kat sini de 3 trolak.utara.timur,selatan)
kaya beb..!!rantai makcik tu bertingkat2..berpino2 mata ak tengok
citer2..sembang2..pe lg.citer sal kawen la.
tibe2 abg ak ley plak soh makcik tu carikan calon utk ak..
tibe2 ley plak ak cam tunduk dah nak sujud (seb bek x tkentut.ape ni aida.kotornye)
makcik tu ngan loghat perak yg blah utara tu pn dok tanya ak la..
"ni dah master ni msti nak cari yg sama gak kan?"

adehhh...xley blah arr...pasai pa tah abg ak gtaw ak de master.
dush dush dush

otw balik lak, ak saje je la bukak topic..
nak mintak keje kat melaka...sbb kt sane de master da ley dpt status lecturer..
kat U ak ni still tutor..
tibe2 abg ak bersuara
"ingat abg chik xtaw??budak tu ada kt sane kn??"

ak blurrr..budak mane la yg abg ak maksudkan ni??
"budak yg hari tu la..yg dtg konvo hari tu.."

oooo..nmpknye mereka telah salah sangka..
itu abg...mana mungkin sih dia ngn ak??
ak dah cakap dah abg tu juz abg angkat ak je..
cam ak ngn sotet..
like sister and brother..
xde la plak perasaan cintan-cintun tu sume.

pastu mak de cakap sal dak kedah yg kol dia ari tu..
hurmm..mamaku...bukan anakmu ini xnk..atau jual mahal..
dak kedah tu memang baik..bijak sume tu..
tp tu la..

ak cube utk mengingatkan mak ak ttg dak perlis yg mak ak kenal tu..
dia tu memang baik, ringan tulang, abg2 ak pun suke dia..
the moment dak perlis tu propose ak, ikut hati ak ni ha..
mmg time2 tu gk ak nk terime..
mmg kriteria yg ak nk sume ade pd dia.
tp..ak hold dlu..
bg dia & aku masa..
ak bg dia mse 1 semester..6 bulan utk tgu ak..(lame ke ye??)
ye..dia kate dia xkn berubah hati..(ye ke??)
tuptaptuptap ak dpt taw yg dia da ada...ngn awek's yg ak knal lak tu..
aisey..ak da agk dah.
sbb dia mmg rapat ngn awek tu.
klasmate kn..1 matrik lak tu..hurm..

itulah...ak bknnyer xnk..
cume nk pastikan hati dia hanya utk ak..
adakah ak ni demand sgt??
"mcm syed kn..tgok baik je kn.."

ni mak ak yg kate ok..itulah..
mmg kite xley nk mnilai mnusia..
siaplah kite ni.
hnya DIA yg layak utk mberi pnilaian pd hamba2NYA...

sal yg sorg lg tu..
mse ak tgok gmba2 sengal dia ngn awek dia..
mse ak scroll mouse tu...
menggeletar tangan ak..
x sangka..sgt4x x menyangke..
sbb dia seorg yg byk bg ak nasihat..
bak kate kak mira, rupe dia x spt ape yg dia ckp.
surenye ak x expec yg dia bgitu..
ak ajukan pd abg yg dok melaka tu.
dia soh ak cube knal btol2..jgn cpat buat kputusan..
citer kt mak..(wlupun x scre detail sape empunya diri)
"semua org pun bkn la tros2 baik..semua pun msti ade kisah masing2..abah ko..abg chik tu..bkn la tros2 baik.."

hurm..semua org pun ade kisah masing2..ada sisi gelap tsendiri...
xyah g jaoh2..cube tgok ke dlm diri sndiri..
mne2 ade yg lompang..
skali lg ak igtkn pd diri ak..
sape kite utk menilai hamba2NYA??
jadi..same2lah kite mlihat ke dlm diri kite..
apa yg kurang..kite perbaiki..
apa yg ada..kite pertingkatkan lg..
moga2 mdpt redhaNYA...

ni citer hari isnin plak.
tgh siap2 mekap sume (xperlu ckp la ak mekap sbnrnye) tbe2 ade 2 org mkcik dtg.
bese la dah umah tukang jahit kn..
"ko biler abes??tahun ni ke??"

ah makcik2 ni..kok ye pun sabo la..
sy taw makcik2 sekalian maw jodohin sy sama anak2 mkcik kn??
oh silelah sertakan resume, CV sume.klu bley cover letter skali ye
hoho..ayat poyo di situ k...
(ni klu mak ak dengaw ni maw kene penampaw skali lagi ni)
hahah..
sudahlah..
da kering idea..
skunk sy maw finishkn master + phd sy cpat2..
hoho...

~gmbr hny hiasan~
ReActioNs:

1 criticS:

mish oura said...

ramai gk yang merisik2 kak eyeda ni.. ish.. xpa2.. btul2.. hold dlu.. (tindakan bijak... ) hohohoo...

...-----> datang masa knvo akak??klu x silap.. kwan akak nama anas kan???
:)