Monday, 2 March 2015


Date Taken: 1/3/2015
Time: 3:00 p.m.

Masa memula check tu sbb Asri yg mamai2 bangun pagi tanya soalan,
"Awak kenape tak period lagi?"
"Entahla..""..."
"Kenape? Nak kena check ke?""Ye la kan?"
"...Saya malas la nak check.. Nanti esok2 dia keluar la..""G la check.."
"Saya malas la nak check. lagipun pagi tadi saya dah kencing dulu dah sebelum solat. Lagipun kalau check sekarang pun bukan jelas pun. Kena pepagi baru jelas"

Langsung laki aku dah malas nak berdebat dgn bini dia yg ketegaq ni.
Tak pela..check le jugak even aku memang pulun kopi kaw kot..(ada kaitan ke?)
Kencing bau kopi siak. Wat malu je.

Masa p celup2 UPT tu aku cam kagum jap
"Eh cepatnya dia serap. Eh kertas segini je sampai 5 hengget?"

Bila tengok terus dia detect dgn color yg tak malu2 nak menampakkan dirinye, aku lagi la kompius.
Gigil2 dlm bilik air.
mintak Asri amekkan henpon then snap.
Bese la.. Typical Malaysian uolz.
Pastu nanges.
Unpredictable. Unsangkarable.
Mmg takde spotting pun.
Cuma simptom2 yg aku rasa:
Keputihan melampau macam period. Tapi aku assume sbb aku eksaited jumpe Asri kot.
Sakit pinggang. Tapi aku rasa sbb dah lame tak pakai heels kot.
Perut cramp melampau sampai aku terpaksa menyerah diri pd gaviscon. Oh itu mungkin sbb tabiat makan yg tak menentu kot.
And aku main lenjan je makan ape yg aku suke.
Minum teh kopi bergelen2 apetah lg air gas.
Not to forget makan nenas!!!

Masa makan gaviscon tu mmg sedih sgt.
Sbb aku lately dah beberapa bulan stop makan ubat2an klinik.
Prefer to amalkan makanan sunnah due to dah muak dgn those ubat2 yg aku makan dari kecik.
Minum minyak zaitun extra virgin due to lose weight/pimples.
Siap beli yoga mat ngan sport shoes hokeyy..

Then, forward this result to Tim, Iiman, Irma (Group AAB29) & Aswa sbb nak double confirm.
Tapi masalahnye Pn. Tim selaku penolong pengarah kanan biro kawalan juga tidak pandai membaca ini result..
Tanya Aswa so dia cakap confirm n suruh pegi klinik.
Pigi klinik masuk tak sampai seminit doktor cakap positive hamil berpa minggu sekian2 which is aku pun boleh kira sendiri.
total need to be paid : RM20.
ok sikit punye berejam tunggu weh...!!!

Bila dah positive hamil ni..
Aku cam terfikir..
Sedih tapi kena kuat utk kejar2 bas.. Kena berdiri bila student ramai. Menapak utk ke fakulti.
Sedih jugak sebab belum pandai lagi nak drive sendiri.
Sedih jugak bila Asri jauh.
Sedih jugak jugak sebab dah tak boleh jadi independent.
And the positive yg aku boleh fikir is..
Mungkin ini indicator utk aku cepat2 abeskan phD kot..
Cepat2 duduk sekali ngan Asri.
Kesian jugak dia ulang-alik tiap2 minggu sampai lebam.
Sekali tengok bini kat Parit Raja dalam comfort zone hari2 tengok Hyun Bin
eh2 dah2 g buat research tu!

ReActioNs:

0 criticS: